Planera vad du ska sy

Ofta har jag sytt saker som dyker upp i flödet på instagram eller i bloggar. Plötsligt känns det nödvändigt att sy just ett sådant plagg som jag sett att någon annan sytt. Men sedan några år försöker jag bli bättre på att sy efter en plan.

Inför varje säsong tänker jag igenom vad jag saknat i min garderob tidigare och så gör jag en plan och försöker att hålla mig till den. Det blir ofta så att jag syr fler och ibland andra saker än de jag har i planen, men jag har ändå en riktlinje att följa. Det kan bli så att jag byter mönster till ett plagg men det blir ändå en klänning precis som jag planerat.

Det kan också vara så att jag har ett plagg som jag tycker mycket om men ändå inte använder så ofta. Då är det bra att planera och sy några plagg som passar till just det plagget så att det går att använda på fler sätt.

Jag brukar ibland göra min plan på datorn genom att tex. använda powerpoint där jag lägger in linjeteckningar på plaggen jag tänkt sy och så fotar jag tygerna jag vill använda och på så sätt har jag en plan som kan påminna mig om vad jag tänkt sy.

Min planering för sommarplagg jag verkligen behöver nu, ritade jag upp i min bullet journal, en slags anteckningsbok som jag använder som både kalender och en plats att samla anteckningar, listor och allt annat som annars skulle hamna på lösa lappar.

Jag brukar sätta upp min plan i närheten av min syplats för att påminnas om vad jag planerat och för att jag lättare ska kunna hålla mig till planen. Ytterligare en del förberedelser är på sin plats innan det är dags att börja klippa till och sy. Jag har skrivit ett inlägg om förberedelser tidigare och det hittar du här.

Gör du en plan för vad du ska sy framöver? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till hej@sydinaklader.nu och berätta.

Vill du få info i ett nyhetsbrev från Medeas/Lindbo Textil kan du skriva upp din bästa mailadress här, så kommer det ett mail då och då.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer