Om Efwa

Jag älskar tyger och att sy kläder. Jag har kunskap och erfarenhet att hjälpa dig att sy dina kläder för att få en garderob med kläder som du älskar.

Med min erfarenhet och kunskap kan jag hjälpa dig att börja sy plagg till dig själv eller ditt/dina barn.

Vi börjar från början och steg för steg kommer du framåt, blir vän med din symaskin och syr ett första plagg som sedan följs av flera.

Jag ger tips på sätt att sy olika moment och visar med både text, bilder och video hur du ska göra. Jag går även igenom olika ändringar som du kan göra på mönstren för att få bättre passform.

I mitt företag jobbar jag med textil i olika former. Jag både syr, säljer tyg och hjälper dig att komma igång att sy din kläder.

Sedan några år tillbaka driver jag Syklubben där du både lär dig mer om att sy dina kläder och dessutom får en gemenskap och syr tillsammans med andra. Läs mer om syklubben och skriv upp dig på väntelistan på sydinaklader.nu/syklubben.

Jag driver också en tygaffär i Liared, som ligger ”längs med” RV40 i närheten av Ulricehamn. Så förutom att inspirera till sömnad säljer jag även vackra tyger. Välkommen till Lindbo Textil i Liared eller till webbshoppen som du även hittar länk till längst upp i menyn 👆🏻

Läs om sömnad i bloggen

syatelje med tillbehör
Efwa ger dig tips om att sy sina kläder

Lite mer om mig:

Jag har sytt så länge jag kan minnas. Jag började som många andra sy till mina dockor och Barbie. Både mormor och mamma har alltid sytt, så en symaskin hörde så att säga till basutrustningen i mitt hem.

Min största inspiration till att börja sy mina kläder fick jag av mina textillärare i högstadiet. Förutom textilslöjden hade jag ”Sy modekläder” som ”fritt valt arbete” och båda mina lärare inspirerade mig att fortsätta att sy mina kläder.

Under hela tonårstiden sydde jag och sydde om kläder för att passa mig. Efter en period med lite mindre sömnad flyttade jag till Stockholm för att börja jobba på en förskola och för min första lön köpte jag en symaskin och sydde lite från och till.

Efter ett år i Stockholm flyttade jag tillbaka till Jönköpingstrakten där jag påbörjade en textilutbildning.
I utbildningen ingick både sömnad, mönsterkonstruktion, modeteckning, vävning, materiallära och mycket mer. Jag gjorde mönster både för att sy egna kläder men gjorde även personligt anpassade mönster till vänner som ville sy egna kläder.

När jag fick barn började jag sy till dem och jag tyckte det var roligt att mina barn bar kläder som ingen annan hade. Redan på 80-talet fanns det mönsterböcker att låna på biblioteket och jag köpte även mönstertidningar för både barn- och vuxenkläder och började rita av. Även om jag hade kunskapen att konstruera mina egna mönster tyckte jag att det tog lite för lång tid och ritade hellre av från böcker och tidningar.

I mitten av 80-talet blev jag kontaktad av ett studieförbund för att de ville starta sykurser på den ort jag bodde då. Och trots att jag var väldigt ung insåg jag att jag hade tillräckligt med kunskap för att lära ut. Under några år hade jag traditionella sykurser med träffar en gång i veckan. Men när min barnaskara växte (jag har fem barn) räckte inte tiden riktigt till att jobba borta på kvällarna.

En period på 90-talet sydde jag även kläder på beställning och då gjorde jag mönster till de plaggen, ofta efter att jag fått se en bild på ett “önskeplagg”. Jag sydde både hela garderober, bal- bröllops- och brudklänningar.

De senaste decennierna har jag vidareutbildat mig genom kortkurser, framför allt digitalt och nu vill jag dela med mig av all min kunskap till dig för att du också ska känna glädjen av att bära egna kläder.

Till startsidan >

Vill du få sytips och info om tyger eller om mässor som vi besöker kan du skriva upp dig på nyhetsbrevet.

Så här hittar du hit

Butiken ligger i Liared, mitt emellan Jönköping och Borås.

Här hittar du en vägbeskrivning

Butiken i Liared

Liared 114
(Nära kyrkan)
523 91 Ulricehamn

Kontakta oss:

Maila: hej@sydinaklader.nu
Ring: 0708 34 30 77

Du träffar oss på mässor:

Göteborg, Partille:
23-25 augusti 2024

Stockholm, Älvsjö:
25-27 oktober 2024

​Sommaröppet

v.27-30 (juli)
Öppet torsdag - Fredag:
kl. 14 - 18
Stängt lördagar i juli

Ordinarie öppettider:

Torsdag - Fredag:
kl. 14 - 18
Lördag: kl. 10 - 14