Vill du sy en trenchcoat

Har du någon gång tänkt att du skulle vilja sy en trenchcoat eller liknande kappa?

Jag har drömt om det länge men än så länge har det inte blivit av, ialla fall inte den klassiska modellen. Men nu när jag börjat plocka fram tyger inför hösten i Lindbo Textil väcktes drömmen till liv.

Här får du nu några tips på mönster att använda om du vill sy en egen trench.

Det första mönstret jag köpte var till Robson Coat från Sewaholic. Den har ett klassiskt utseende men med lite rundare krage och vidare ”kjoldel. Sewaholic skapar mönster för en ”päronformad” kropp men en kappa av den här typen passar förstås alla. 

I mönstertidningen BurdaStyle har de ofta mönster till kappor av olika slag och denna lite rakare modellen var med i BurdaStyle 02/2019.

I våras sydde jag en annan variant av trench, dvs. Sienna Maker Jacket från Closet Core Patterns.

Jag sydde min i en mörkgrått bomullstyg med glansig yta. Lite likt bävernylon men utan nylon.

Mönstret till Sienna Maker Jacket finns i flera längder och det är förstås en smaksak vilken längd en gillar bäst.

Burda Style har många fina modeller i olika storlekar och till skillnad från flera andra mönstertidningar som har alla modeller i alla storlekar har Burda speciella plus-storlekar. Här är en klassisk Trench som finns i stl. 44 – 52.

BurdaStyle har även publicerat den här jackan i Trench-stil. Visst är den fin?

 

Till sist vill jag visa ännu en variant av en trench. Jag sydde den förra våren i en linneblandning och älskar att bära den höst, vår och ibland på sommaren. Den heter Ulysses Trench och kommer från Victory Patterns.

 

Nu hoppas jag att du hittat lite inspiration och inom några dagar ska jag lägga upp några passande tyger i Lindbo Textils webbshop. Innan dess hamnar de troligtvis på Lindbo Textils instagramkonto @lindbotextil.

Följ oss gärna där!

 

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer