Vad drömmer du om att sy?

Jag brukar skriva listor på allt jag vill sy. Ofta fyller jag i mina listor efter säsong som de kan passa när jag får en idé eller ser ett mönster jag skulle vilja sy.

Fram till alldeles nyss har jag bott i två länder med helt olika klimat. Vårt hus på landet i Västergötland ligger i zon 5 och är ett köldhål som jag brukar säga. Men självklart är det varmt där också. Men klimatet i södra Frankrike är långt från en kall ort i Sverige. I Arles var det varmt, fuktigt och vissa dagar på sommaren är enda platsen att vara på vid havet där vinden svalkar åtminstone lite.

Planerar min garderob

När jag gick igenom min garderob inför flytten insåg jag att vissa plagg kanske aldrig kommer att passa att ha i Sverige och jag ser möjligheten att få bygga upp en ny garderob som fyller de behov jag har framöver.

Efwas vinterplan-19

Här är det jag planerar att sy de närmsta månaderna, min vinterplan.

Att hitta vad du trivs i

När du syr själv kan du välja att sy ett plagg i exakt den modellen du önskar, i en storlek som passar dig och i ett tyg som du valt för just det plagget. Ibland kan det vara svårt att hitta exakt det tyget som du önskar eller i exakt den färgen du vill ha. Men du kommer väldigt långt med att bara ha plagg du trivs i när du kan välja modell och storlek efter vad du trivs och passar i.

Lättare eller svårare?

När du börjar sy dina egna kläder och börjat göra de ändringar på mönstret för att plagget ska passa just din kropp kommer du troligtvis få svårare att hitta passande plagg i affärerna. Du kommer helt enkelt att bli mer kräsen eftersom du vet att du kan få till bättre passform själv. Efter hand som du syr lär du dig mer och mer och kommer att kunna sy plagg som du älskar att använda och som passar din kropp. 

Vad drömmer du om att sy?

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

3 Kommentarer

 1. Ulla Andersson

  Jag drömmer om att sy en enkel kappa med raglanärm för att få den rymligare, kanske med en luva (huva? 🙂 vad kallas det?). Kanske tunn ull eller liknande……. Har dock inte sett någon med raglanärm. Jag är stl 48-50, men 150 cm lång. ska leta mönster, men tyvärr är så många på engelska. Men detta är MIN dröm Efwa :-). Kram Ulla

  PS. Din plan för vintergarderoben ser underbar ut!

  • Efwa

   Vad roligt att du har en dröm om vad du vill sy Ulla! Jag ska fundera lite över om jag sett något passande mönster på kappa. Vi kanske skulle kunna ha en minikurs framöver där vi hjälps åt att sy efter ett engelskt mönster. Vad skulle du tycka om det??

   • Ulla Andersson

    Ja absolut! Det vore jättekul! //Ulla