Tankar om ”Me Made May-22”

Me Made May – ett sätt att använda de plagg du sytt

Jag har under maj varit med i utmaningen Me Made May på instagram. Jag har varit med flera gånger förut och jag brukar få samma känsla varje gång. Min upplevelse berättar jag om strax.

Men först vill jag säga att det är otroligt inspirerande att se alla kläder som de som är med lägger upp. Jag har fått många tips om plagg att sy som jag inte sett tidigare. Nu har jag iofs många mönster redan men det är ändå inspirerande att se plagg uppsydda på olika kroppar.

Jag har alltid egensydda kläder på mig, även om jag inte enbart har det utan ibland händer det att jag kombinerar med de köpta plagg jag har.

Översikt över mina outfits hela månaden

Det jag märkte iår och kände igen från tidigare Me Made May är att jag inte gillar att tänka så mycket på vad jag har på mig. I vanliga fall varierar jag, delvis efter humör, och kombinerar olika plagg för att det ska kännas bra just den dagen. När det är Me Made May vill jag inte upprepa mig för mycket, vilket jag inte bryr mig om i vanliga fall. Jag bara öppnar garderobsdörren och väljer ut något och känner mig nöjd med det.

Här ovan kan du se de olika plagg jag haft på mig i maj. Vissa plagg har jag använt flera gånger även om jag inte tror att de kombinerats på samma sätt.

Jag använder en app som heter StyleBook där jag lägger in foton på de plagg jag har i min garderob och sedan går det att göra ”Looks” som det kallas. Appen kan även ge förslag på kombinationer/outfits om jag tycker att jag fastnat eller om jag t.ex. vill ha förslag på nya kombinationer.
OBS, appen finns bara för iPad och iPhone.

Favoritoutfits

Här under ser du några av mina favoritplagg som jag använt under månaden. På bild 1 är den typ av plagg jag oftast har på mig. En t-shirt med twist, en pennkjol, ganska ofta i jeanstyg och en långkofta. På bilden är det Fano Tee, pennkjol, mod.12 från Ottobre 5/2008 och Blackwood Cardigan.


 

 

 

På bild 2 och 3 är det några nysydda plagg. Blusen Aila sydde jag i ett tyg från Atelier Brunette för att passa till den senapsgula kjolen som jag sytt tidigare. På tredje bilder är min mönstrade Zadie Jumpsuit som jag sydde i april. Den passar fint ihop med kappan jag köpt på NoaNoa.

Brukar du på något sätt dokumentera vad du har på dig? Det är ett bra sätt att hitta luckor i garderoben och glöm inte att skriva upp någonstans vad du saknar så att du vet det när det är dags att planera sömnaden.

Vill du ha fler sytips kan du följa @sydinaklader.nu på instagram och/eller anmäla dig till nyhetsbrevet här.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer