Sytråd till trikå

Syr du i trikå då och då?

Kanske har du funderat på vilken tråd som är bäst eller så tänker du att det viktigaste är att välja symaskinsnål. I ett tidigare inlägg har jag skrivit om olika typer av symaskinsnålar, men i det här inlägget ska det handla om en ny typ av sytråd.

Det jag hört talas om ett tag och provat några få gånger är en tråd från Gütermann som heter Maraflex. Det är en elastisk sytråd som du använder precis som en vanlig sytråd. Den är inte som en resårtråd utan bara väldigt elastisk.

Ett annat trådföretag, Amann Mettler har en liknande tråd som kallas Seraflex. Jag utgår från att de är likvärdiga och att du kan använda den du får tag på till ditt trikåprojekt.

 

 

 

Jag testade att sy med maraflex-tråden och försökte först att sy med tvillingnål. Men det gick inte alls bra. Men när jag läste på visade det sig att du ska sy raksöm när du använder den elastiska sytråden. Du syr alltså med raksöm fast tyget är trikå. Det blir väldigt bra, men känns ovant.

Jag har precis börjat lägga upp filmer på min youtubekanal och där finns en film där jag visar hur jag syr med den elastiska tråden. Titta gärna in på kanalen och prenumerera så att du inte missar kommande filmer med sytips.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer