Sy småsaker i present

Brukar du sy presenter eller julklappar att ge bort?

Jag har plötsligt insett att julen närmar sig med hög hastighet och jag tänkte sy några småpresenter att ge bort.

Den behöver förstås inte vara liten, utan storleken utgår från vad du vill använda för dragkedja. Du kan sy en väska till varje dragkedja du har hemma. Nu kan du få instruktionerna till att sy en eller flera småväskor till dig själv eller för att ge bort till dina nära och kära.

En liten väska passar perfekt att förvara massor med olika saker i. Du kan t.ex. ha en som korthållare, en för nycklar, en för hörlurar, en annan för batterier osv. Gör du en lite större kanske du kan ha ett handarbete att använda när du är ute på resa eller något annat som annars rullar runt i din väska. Självklart fungerar den även som en necessär. Om du ska ha den som necessär kanske du behöver välja ett fodertyg som är lätt att torka av.

Hur går det till?

Du börjar med att klippa till två bitar till yttertyg och två bitar till innertyg/foder. Bredden på tygbitarna är samma som längden på dragkedjan plus sömsmån. Vill du att väskan ska ha lite mer stadga kan du stryka på mellanlägg på yttertyget.

Detta är ett snabbsytt projekt där du kan använda dragkedjor du har hemma och kanske även mindre tygbitar du förut inte bestämt vad du ska göra med.

Instruktionen kan du ladda ner här (länk).

Har du något tips på ett snabbsytt projekt att sy att ge bort kan du väl skriva en kommentar så att jag kan få lite variation.

Vill du ha fler sytips kan du följa @sydinaklader.nu på instagram eller anmäla dig till nyhetsbrevet här.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer