Sy klart det du har på gång

Är du som jag och har en hel del pågående projekt?

Här ska du få ett tips om hur du kan sortera dina projekt. Men först vill jag gratulera dig som är bättre på att faktiskt sy klart det mesta som du påbörjar.

När jag klipper till projekt brukar jag lägga dem i en zip-påse tillsammans med de sybehör som behövs, t.ex. knappar, dragkedja, sytråd och färdigspolade undertrådsspolar.
Mina förberedda projekt är oftast tillklippta inför att jag ska åka på sy-lan. Då vill jag ha allt förberett för att under själva lanet kunna välja vilket projekt jag ska sy på.
Jag har insett att om jag ska klippa till på lanet är det svårt att få det gjort.
Men när jag väljer projekt i olika svårighetsgrad och olika tidsåtgång kan jag mixa och välja vad jag ska sy på under tiden och det är toppen att ha en väska el. förvaringsback med en hel rad med projekt att ta tag i.

Jag har nog också tyvärr en dålig tidsuppfattning om hur lång tid ett syprojekt tar och att jag kommer att ha mer sytid framöver än vad det blir i verkligheten och därför har jag ganska många förberedda projekt.
Men oftast blir det så att jag först syr lite här och lite där innan jag tar tag i att sy klart flera, ibland många projekt på en gång.
Det händer även att jag tröttnar på ett projekt under tiden jag syr. Eller så är det något större problem som dyker upp med projektet och då kan det vara så att jag stoppar undan det och påbörjar något annat. Men tack vare att allt är samlat är det lätt att starta upp projektet igen. Alla delar som behövs finns i zip-påsen och om jag inte har sömnadsinstruktionen i min iPad, ligger den också tillsammans det påbörjade projektet.

I min projektpåse eller vad vi ska kalla den har jag även ett projektkort. Det är en A4 där jag kan fylla i uppgifter om vilket mönster jag använt, om sömsmån ingår eller inte, vilken storlek jag valt. På projektkortet kan jag även fylla i om jag gör några ändringar och även limma dit en liten bit tyg från projektet för att snabbt bli påmind om vilket plagg jag sytt av just det mönstret.

För när jag sytt klart plagget tar jag mönsterdelarna och lägger dem tillsammans med projektkortet i en plastficka och sätter in det i en pärm med mönster jag kanske ev. kommer att sy igen. Då är det toppen att snabbt kunna se vilket plagg jag sytt av mönstret och vilka ändringar jag gjorde sist.

Har du förresten laddat ner mitt projektkort? ⁠

Om du fyller i det och lägger tillsammans med dina mönsterdelar (el som i mitt fall tillsammans med hela projektet) har du koll på vad det är du tänkt sy. ⁠

Du kan ladda ner det här: sydinaklader.nu/projektkort

Om du vill bli påmind om när jag skrivit ett nytt blogginlägg kan du anmäla dig till nyhetsbrevet här.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer