Sy egna jeans

Att sy sina egna jeans är det fler och fler som gör. När du gör de ändringar som är nödvändiga får du jeans som passar din kropp.

Jag hittade nyligen den här franska boken med mönster till både dam, herr och barn. Boken heter L’Atelier du Jeans och även om du inte förstår franska kan du ha nytta av den.

Jag har testat att översätta med hjälp av Google translate och översatte till engelska, vilket blev helt förståeligt. Om du ändå tycker det är svårt med språket kan du följa en annan beskrivning du har till ett par jeans eller byxor. Men bli inte avskräckt av att boken är på franska. Fråga mig om du köpt boken och sedan undrar något.

Boken innehåller både lite historia om jeans, info om jeansens olika delar och framför allt mönster och instruktioner hur du syr dina egna jeans.

Storlekarna i boken är för dam tumstorlek 24″- 36″, för män tum storlek 27″- 38″ och för barn 3 månader – 8 år.

I boken får du tydliga instruktioner om hur du väljer tyg och hur du klipper till.

När boken gått igenom vilka delar som ska klippas till för varje modell kommer instruktionerna. De visar steg för steg hur du syr ihop jeansen. Du  får  t.o.m. en punktlista där du följer en punkt i taget och rätt som det är blir du klar. Det finns också fotografier på varje moment.

Sista avsnittet i boken behandlar olika justeringar du kan göra för att dina jeans ska bli exakt som du vill.

Alla mönstren finns på ark att rita av. Det finns också info om hur du kan få tillgång till videos på hemsidan, där de visar olika moment om något känns oklart. På hemsidan finns också mönstren att ladda ner som pdf i A0-format.

Pdf-mönstren är för att skriva ut på tryckeri i A0-format. Alltså inte på din skrivare hemma.

Kanske vill du också ha en egen bok med jeansmönster. Köp boken hos amazon.se! (Länken är en affiliatelänk, vilket betyder att jag får en liten summa för boken du köper. Det kostar inte något extra för dig.)

Skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail till hej@medeas.se om du t.ex. funderar på att sy jeans.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att förbereda för att sy jeans. Läs det om du inte redan gjort det eller läs det igen.

Följ @sydinaklader.nu på instagram för att se vad som händer i min syverkstad eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev på medeas.se/nyhetsbrev

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer