Få koll på de kläder du har i din garderob
Använd de plagg du sytt

Me Made May – ett hjälpsamt sätt att verkligen använda de plagg du sytt

Till skillnad från tidigare år har jag bara varit med då och då i Me Made May den här månaden. Jag var inte med från början men när jag i mitten av månaden plockade fram mina sommarkläder och även gick igenom allt som hängde i garderoben visade jag några gånger vad jag hade på mig av egensydda kläder.

Me Made May startade för många år sedan av Zoe på @sozoblog för att få människor att faktiskt använda de plagg som de syr och jag har varit med i ganska många år nu.

Samma tankar som vanligt

Det jag som vanligt känner igen från tidigare Me Made May är att jag inte gillar att tänka så mycket på vad jag har på mig. Jag har dessutom ändrat storlek till viss del sedan förra året och flera plagg har plockats undan.

Jag syr i stort sett alla mina kläder och använder alltid (eller nästan alltid) egensytt så just den aspekten är inte så viktig för mig. Men visst vill jag använda alla plagg som finns i garderoben. Det blir lätt så att det är vissa plagg som används oftare än de andra.

Kläder att använda

När jag tog fram mina sommarplagg blev jag dessutom påmind om att en hel del av de plagg jag har för varma sommardagar är köpta plagg från mina år i södra Frankrike. Svala linneklänningar i flera olika färger. Men det vore kul om även sommargarderoben fylls på med plagg jag sytt själv.

Men det har också blivit tydligt att jag behöver både toppar, kjolar och tunnare jackor el. koftor. Jag har en del tyger och även tillklippta plagg i närheten av mitt sybord så jag får ta mitt eget råd och lägga 30 minuter per dag för att komma framåt i mina projekt.

Garderobsdagbok

Brukar du på något sätt dokumentera vad du har på dig? Det är ett bra sätt att hitta luckor i garderoben och glöm inte att skriva upp någonstans vad du saknar så att du vet det när det är dags att planera sömnaden. Jag ser det som att jag gör en garderobsdagbok för att lättare komma ihåg vad jag haft på mig och vilka plagg jag trivs bäst i.

En dröm jag har är att kunna göra en årsöversikt över vad jag behöver sy och förhoppningsvis kan den stämma överens med vad jag vill sy. Men det får jag återkomma till om jag kommer på hur jag ska kunna planera så långt i förväg. Eller om jag ens vill 😅

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

1 kommentar

  1. Susanne

    En garderobsdagbok var ju en bra idé. Det ska jag prova för att få bättre känsla för vad jag tycker om och se vad jag skulle behöva sy för klädesplagg. Återkommer med uppföljning! MVH Susanne

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *