Sommaren som försvann

Nej, jag tycker inte att sommaren är slut än. Men i mitt fall har inte sommaren blivit som jag tänkt mig.

Syplaner för sommarens sömnad

Jag hade storslagna planer på att hinna sy en hel massa nytt när vi kom hem från Frankrike-resan då vi köpte in nytt tyg till Lindbo Textil. Men efter att jag nästan direkt vid hemkomsten fick feber och ont i kroppen fick jag varva ner och ändra mina planer. När så febern gick ner började jag få ont i övre delen av ryggen.

Jag tänkte att det var brist på träning, bilresan i Europa och att jag varit sängliggande med feber en vecka. Men när det inte gick över utan istället blev värre kontaktade jag flera läkare och till slut en sjukgymnast och fick bedömningen att jag fått både diskbråck vid nedre delen av skulderbladen och en diskbuktning upp mot nacken. Jag har fått övningar och det har verkligen blivit bättre. Men mitt jobb framför dator och symaskin har inte blivit som jag önskat under juli och början av augusti.

Men nu tänker jag försiktigt komma igång igen. Jag är rörlig så mitt problem är inte det utan ”bara” att jag  måste göra mina övningar varannan timme och att jag ändrat mitt sätt att stå och sitta vid dator och symaskin. Jag promenerar också både morgon och kväll för att få igång blodcirkulationen ordentligt.

Vill du komma igång att sy fler av dina plagg?

Men nu ska jag inte prata så mycket mer om det utan istället ge dig det du kommit hit för. Vilket jag hoppas och tror är för att du vill ha sytips och tips om hur du kan komma igång att sy dina kläder och om du redan är igång kanske du vill ha tips på hur du kan planera din garderob så att du syr plagg som du kan använda tillsammans med det du redan har.

Här i bloggen ger jag tips på hur du t.ex. limmar pdf-mönster, hur du gör vanliga justeringar på ditt mönster, pratar om olika typer av tyger och mycket, mycket mer.

Syklubben – sykurs och gemenskap online

Om du redan nu vet att du vill sy fler plagg till din garderob kan du kolla upp hur Syklubben fungerar.

Det är en sykurs och gemenskap online och fredagen den 12 augusti öppnar vi upp för nya medlemmar. Läs mer om hur det fungerar på medeas.se/syklubben. Du som går med fram tom 17 augusti får en mini-kurs i att planera och sy sina kläder som bonus.

 

 

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer