Smart förvaring av mönsterdelar

Hur förvarar du dina pågående eller framtida projekt?

Jag har kommit på en lösning som passar bra för mig och den innebär att när jag klipper till flera projekt på en gång, som t.ex. inför ett sy-lan. (På den tiden när sy-lan gick att genomföra alltså).

Jag klipper till och lägger mönsterdelarna i en påse, oftast en zip-påse, tillsammans med trådrulle, spole, mellanlägg, ev. foder och knappar el dragkedja. Jag låter mönsterdelen i papper sitta kvar på respektive tyg-del för att lättare se vilken del som är vad.

Jag lägger även i ett slags projektkort där jag skriver upp vilka mönsterdelar som ingår i mönstret, vilken storlek jag klippt, vad mönstret heter och var det kommer från. Jag skriver också upp om sömsmån ingår eller inte.

När det är dags att sy

När jag sedan är redo för ett nytt projekt tar jag fram en projektpåse och vet att allt finns på plats.
Samtidigt som jag samlar allt i projektpåsen laddar jag ner beskrivningen till min platta (iPad i mitt fall) och om det är en beskrivning från ett pappersmönster eller en mönstertidning skannar jag själva beskrivningen, sparar den som pdf och laddar in den i plattan. När jag sedan syr har jag beskrivningen i plattan framför symaskinen (på en liten upphöjd hylla) och behöver aldrig mer vara orolig för att glömma eller tappa bort en sybeskrivning.

Ytterligare en sak som förenklar för mig är att jag lägger en liten bit av tyget från det plagg jag sytt. När plagget är färdigsytt förvarar jag mönsterdelarna i en plastficka i en pärm och när jag bläddrar igenom mönstren kan jag direkt se vilket plagg mönstret hör ihop med eftersom jag ser tyget jag sytt av.

Hur gör du när du klipper till ett projekt? Klipper du enbart till ett och syr det eller förbereder du med att klippa till flera projekt på en gång. Skriv gärna en kommentar här under!

Vill du ladda ner en pdf med mitt projektkort kan du göra det genom att klicka på knappen:
Ja tack, jag vill ha projektkortet

Vill du få tips om nya blogginlägg, mönster och sytips kan du skriva upp dig på våra nyhetsbrev. Det gör du på sydinaklader.nu/nyhetsbrev, följ även @sydinaklader.nu på instagram för fler tips.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer