Planera plagg i grupper om 4

Var ska jag börja?

Känns det överväldigande att få ihop en garderob där plaggen fungerar med varandra? Ett tips när du köper ett plagg eller planerar att sy något är att tänka att det ska passa ihop med något du redan har. Om du planerar i outfits eller grupper av plagg börjar du bygga din garderob så att du får större variation med färre plagg.

Jag insåg häromdagen att jag sytt väldigt många mönstrade plagg den senaste tiden och känslan kom krypande att jag inte har något som passar ihop. En klänning fungerar ju för sig själv men när det är mönstrade kjolar eller överdelar utan en riktig tanke bakom kan det lätt bli så att garderoben fylls av plagg som inte används som de borde. Och som jag vill. Jag vill ha en garderob där jag inte behöver tveka på om jag har något som passar till eller inte.

När jag mer i detalj tittar på vad jag har inser jag att det finns en del hål att fylla och det inspirerar mig till att planera att sy plagg som passar ihop med det jag redan har.

Ett  sätt att börja planera sin garderob, oavsett om du köper eller syr dina kläder, är att planera i grupper om fyra. T.ex en jacka/kofta, el. ytterplagg, två toppar och en nederdel. Du syr de fyra första plaggen i en neutral färg. Kanske är din basfärg marinblå, grå, svart el. vinröd och då syr du t.ex. två olika toppar, en överdel/ytterplagg och en nederdel i din basfärg. Då har du början till din egensydda garderob.

Om du vill fortsätta att sy syr du ytterligare fyra plagg i en annan basfärg. Troligtvis kan du kombinera de här plaggen med de i din första grupp av fyra.

Nästa grupp om fyra plagg kan bestå av fyra toppar. Ofta vill vi ha mer variation på överdelarna så här kan du sy blusar, t-shirts, tunikor osv för att kunna variera dina outfits ännu mer. Här kan du ta in mönstrade plagg i färger som passar dina första åtta plagg. Du kan även sy något plagg i en accentfärg.

Till sist vill du kanske sy några plagg i årets modefärg eller i ett mönster som inte är ett basplagg. Sy några toppar, en klänning, kjol eller byxor för att få din garderob komplett.

Nu är det dags för mig att planera in att sy några enfärgade nederdelar att bära tillsammans med mina mönstrade överdelar.

Brukar du planera att sy något som passar med det du redan har?

Följ @sydinaklader.nu på instagram för fler tips om att planera vad du syr och annat syrelaterat eller skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev med tips och erbjudanden då och då. Du kan skriva upp dig på medeas.se/nyhetsbrev

 

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

2 Kommentarer

  1. Marie

    Jag har nyligen insett samma sak och planerar nu att sy två enfärgade toppar för vår/sommar.

    • Efwa

      Vad bra att du insett det. Du kommer att bli såå nöjd med dina enfärgade toppar som kommer att passa till så mycket som du redan har. Lycka till!