Planera en minigarderob

Planera lite i taget

När du planerar vilka plagg du ska sy kan det kännas mer överkomligt att planera en minigarderob. Du kan välja ett plagg du redan har i garderoben och sy några nya plaggs om passar till just det plagget. Eller så planerar du en liten sammanhängande kollektion av plagg att använda om du tex ska iväg på en mini-semester.

Rita upp på en klippdocka

Kanske har du sett My Body Model flimra förbi på instagram men inte tittat efter vad det är. Det går alltså ut på att du tar mått på dig själv och lägger in det i den app de skapat och när du är klar ritas din modell /klippdocka upp. Sedan kan du rita upp de plagg du vill sy och faktiskt se ungefär hur det kommer att se ut på din kropp. Det handlar inte om att vara superduktig på att rita utan att du skissar enkelt för att se ungefär hur ett plagg kommer att se ut på just din kropp. Dessutom kan du para ihop plagg för att se hur de ser ut tillsammans, på just din kropp.

Förra våren hade MyBodyModel en utmaning där du ritar en mini-garderob med din mall och lägger upp om du har lust. Vill du bara göra det för dig själv går det förstås också bra och du kommer att ha en mer genomtänkt plan av vad du ska sy framöver. Du behöver inte ens ha en exakt modell av just din kropp för att planera på det här viset utan du kan rita upp de plagg du vill sy till din mini-garderob utan en ”klippdocka”.

Du kan läsa om utmaningen på My Body Model.

Planera en minigarderob

Min kommande plan

Just nu är jag i planeringstagen både för vad jag vill sy den närmsta tiden och också för vad som ska hända i mitt företag under 2023. Jag har mycket spännande på gång. Men nu ska det handla om att planera sin sömnad.

Om några veckor ska vi gå på en 50-årsfest och vi kommer att vara borta en weekend och jag drömmer om att hinna sy några nya plagg innan dess och tänker planera som en resegarderob/minigarderob där jag tänker ut mina outfits i förväg och vilken dag jag ska ha på de olika plaggen.

tyg och mönsterbild på klänning från OttobrePå festen ska jag ha en klänning ur Ottobre dam 5/2022. Tyget är från Églantine et Zoe men är tyvärr helt slut.Det  är ett litet problem för mig eftersom jag har lite för lite tyg. Men jag tror att jag löser det.

Jag håller nu på att sy en testklänning för att se att passformen blir bra. Sedan klipper jag i mitt ”riktiga” tyg och hoppas att tyget räcker.

Följ @sydinaklader.nu på instagram så ska jag snart visa fler plagg ur min mini-garderob eller ännu hellre anmäler du dig till nyhetsbrevet på medeas.se/nyhetsbrev

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer