Planera efter det liv du lever

Vad ska du sy?

Det kan vara kul att sy en massa vackra klänningar. Men om du aldrig använder klänning är det inte så stor mening med det. Eller som jag gör när jag syr byxor TROTS att jag vet att jag inte använder byxor. Men det är kul att sy byxor och rätt som det är kanske jag VILL använda byxor.

Vadå inte använder byxor kanske du tänker?

2011 hittade jag en utmaning som kallades/kallas dressember som innebar att jag bara skulle har klänning (eller kjol som det var för mig) i en hel månad. Jag brukade ha klänning på sommaren men när hösten och vintern kom drog jag på mig jeansen igen. Framför allt för att jag inte hade så många kjolar och klänningar som passade för svalare klimat. En anledning var nog också att jag inte ännu hitta fina strumpbyxor.
Men i december 2011 förändrades allt. Då bestämde jag mig helt enkelt för att bara använda kjol eller klänning och så har det fortsatt.

Går det verkligen att klara sig utan att använda byxor?

Jag trivs superbra och det fungerar väldigt bra utan att använda byxor. På vintern har jag antingen en stickad ull-kjol under eller thermokjol över. Det funkar både att promenera, skotta snö osv med kjol på vintern även om det är minus 20 grader kallt.

Sy för det liv du lever

Men inlägget skulle inte handla om kjolens vara eller icke vara. Utan att du ska sy kläder för det liv du lever.
När du ska börja sy kläder till din garderob är det viktigt att du funderar över vad för typ av kläder det är som du använder.
Att sy en garderob full med festklänningar kanske inte är det du behöver även om det är kul att sy finkläder.
Sy istället kläder att använda till vardags, på jobbet eller fritiden. Kläder som du känner dig fin i och trivs med.

Tillbaka till jobbet?

Jag har hört många som nu efter pandemin känner att de inte har några kläder OM de ska tillbaka till kontoret. Många har haft en mer avslappnad klädstil när de har jobbat hemma. Då kan det kännas extra motiverande att sy en mini-garderob som passar när livet ska återgå till något slags nytt normal-läge med jobbdagar som ska tillbringas på kontoret.

Vad har du för behov av kläder framöver?

Börja fundera på det och om du vill umgås med mig och många andra i en utmaning där vi går igenom steg för steg hur du ska tänka när du börjar planera och sy din garderob kan du anmäla dig till en workshop som jag håller i en FB-grupp nästa vecka. Jag sänder live kl. 12 varje dag och du får små uppgifter att fundera på och genomföra. Tillsammans tar vi oss ett steg närmare att sy kläder till vår garderob. [Utmaningen är avslutad men du kan anmäla dig till ett webinar den 22 aug. kl. 16, där jag pratar om hur vi kan sy våra kläder med en plan framöver. Anmäl dig på medeas.se/sykurswebinar]

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer