Nordens Paris

Nordens ParisHar du hört om utställningen Nordens Paris som just nu visas på Nordiska museet i Stockholm? Jag var där för några veckor sedan och utställningen är fantastisk. Plaggen är helt fantastiska och även om du inte får röra dem så går det ändå att se detaljer och inspireras till stordåd.

Att det dessutom finns mönster till fyra av plaggen och att de är gratis att ladda ner är helt otroligt. Jag har ännu inte sytt något av plaggen men jag har sparat ner alla mönstren på datorn och jag har skrivit ut mönstret till Fru Sachs kappa.
Blir du sugen på att ladda ner mönstren hittar du dem på nk.se/grand-old-brand-new

Bilden här under och upptill på det här inlägget är mitt foto av kappan, som jag tog när vi var på utställningen. Den är sydd i cerise siden men jag tänkte sy min i ett ylletyg eller varför inte i någon slags denim.Nu är det bara limningen av alla utskrivna ark kvar. Jag brukar förorda pdf-mönster MEN i det här fallet är det mer än 60 ark som ska limmas ihop. Får se när och OM det blir av.

Här är en klänning som också finns mönster till. Det är Mönsterfabriken som gjort mönstren och jag tror att tyget som du ser på bilden skulle passa att sy den här klänningen av. Tyget finns hos Lindbo Textil och är på väg in i webbshoppen.

Läs mer om utställningen här på Nordiska Museet.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

2 Kommentarer

  1. Anna Neah

    Blir inte klok på om mönstret är det äldre eller tolkningen de visar upp? Har du sytt den nu?

    • Efwa

      Ursäkta sent svar. Mönstret är Mönsterfabrikens tolkning som de gjort utifrån att ha tittat på originalkappan. Den cerise på min bild och även intill MF:s tolkning är originalet.