Hur ska jag hinna sy allt jag vill

Hur ska jag hinna sy allt jag vill när det är så mycket annat som tar tid?

Även om jag syr alla mina kläder så har jag ingen speciellt full garderob. Men jag har alltid kläder att ta på mig.
Jag har insett den här hösten att nu när jag jobbar med att driva två olika verksamheter plus allt annat som händer i livet blir det inte lika mycket tid vid symaskinerna. Och det är ingen hemlighet att det ”går snabbare” att gå till affären att köpa kläder. MEN det finns minst ett men, det blir bättre passform när jag syr mina kläder själv och jag har massor med tyger som jag vill sy mina kläder av.
För att glädja mig eller öka på pressen att sätta mig vid symaskinerna köpte jag nyligen lite tyg till mig privat när NygårdsAnna hade utförsäljning av både kläder och tyger. För några år sedan var jag på NygårdsAnnas outlet i Linköping och köpte lite tyger. Tror bara att jag sytt av ett av de tygerna jag köpte då. Men nu köpte jag iallafall ytterligare några tyger till min samling hemma.

Det blev en rosa voile med små blommor på, ett mörkblått, blommigt libertytyg att t.ex. sy en skjortblus av. Det svarta är ett tyg i 50 % lin och 50 % ull som jag kanske syr klänning, kjol eller byxor av. Jag behöver blusar och andra överdelar så jag borde först klippa till några sådana. Men det blir kanske inte förrän det närmar sig jul.

Har du börjat förbereda för jul än?

Vi har insett, precis som de flesta andra att den här julen inte blir som det brukar. Men jag kommer i alla fall vara lite ledig. Både jul och nyår är på de dagar som jag har butiken öppen så jag kommer att vara ledig från dagen innan julafton till efter nyår. Förutom några dagar i mellandagarna då jag kan öppna för kunder som bokar egen tid i butiken. För övrigt kanske min lediga tid kan tillbringas i syrummet.

Men innan jul kommer jag att ha en sytipskalender. Om du vill vara med kommer du att få en lucka/ett mail om dagen med olika sytips. Vill du vara med kan du anmäla dig här: Sytipskalender 2020.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

1 kommentar

  1. Tina

    Det är så himla mycket bättre med kläder man sytt själv just pga passformen, men man får också den kombination av modell och tyg/färg/mönster man helst vill. Har man väl börjat är motståndet mot att köpa kläder stort.