Hur du förvarar alla dina sysaker

…om du har minimalt med plats

Minska motståndet för att komma igång

För att du ska kunna minska motståndet till att sy även kortare stunder kan det underlätta om du har dina sysaker lättillgängliga och nära till hands.
Även om du har ett syrum kan det vara bra att sortera och organisera alla prylar som du behöver ha tillgängliga.

Förvaringsväskor

Ett bra sätt att veta var alla nödvändiga saker finns är att ha någon typ av verktygslåda i mindre format där du förvarar extra symaskinsnålar, pressarfötter, några spolar med sytråd, sprättare, en liten trådsax m.m. Jag har köpt en liten verktygslåda på typ Clas Ohlsson/Rusta/Jysk. Kanske är det en låda för fiskeredskap, men den passar perfekt att samla de där småsakerna som gärna försvinner om du inte har dem samlat.

Om du har dina sysaker i en liknande låda kan du, när du blir sugen på att sy, bara ta fram den, symaskinen och tyget du tänkt att sy något av. Då vet du att du får fram ”allt” och har kort tid tills du är igång.

Jag har även en lite mindre ask med några få spolar, några rullar med sytråd, även här symaskinsnålar och vanliga nålar för att sy för hand och några andra ”viktiga” saker.

Om du har lite mer plats kan du skaffa en rullvagn eller hurts på hjul. I den kan du förvara lite större saker som hör till sömnaden. På en hylla/i en låda kan du tex. lägga en besticklåda för att kunna avdela för de olika tillbehören. Det gör att det är lättare att hålla ordning och du vet var du har det du behöver.

Bionic Gear Bag

Du har kanske hört talas om Bionic Gear Bag. Det är alltså en förvaringsväska som du kan sy själv. Den innehåller massor med fack, både med och utan dragkedja. Jag har en sådan när jag åker på sylan. Då vet jag att jag fått med mig de tillbehör jag behöver för flera dagars sömnad.

Där får även saxar, pennor, linjaler, större trådrullar m.m. plats. Dessutom brukar jag ha den intill symaskinen och mina saker finns nära till hands. Om du behöver dragkedjor för att sy en egen Bionic Gear Bag har vi massor på Lindbo Textil. Alla tänkbara längder och massor med färger. Jag har planer på att plocka ihop ett kit med dragkedjor till just den här väskan. Men mönstret har vi inte.

Här finns ett klipp på youtube där du kan se hur mycket som får plats i en Bionic Gear Bag:

Om du verkligen vill börja sy tror jag att du kommer att hitta plats i ett skåp eller på en hylla där du kan ha din verktygslåda för din sömnad. Har du en symaskin har den kanske redan en plats i ett skåp eller i ett hörn av ett rum. När du sedan har planerat in tid att komma igång att sy gör du plats för symaskinen och tar fram din verktygslåda och kan vara igång på mindre än 10 minuter. Börja med att skriva in tex. 30 minuter i din kalender då du kanske första gången bara sorterar upp vad du har för tillbehör. Lycka till.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer