Har du inget att ta på dig?

Brukar du ibland känna att du inte har några plagg du har lust att ha på dig? Du är förstås inte ensam om det. Men när du syr dina kläder själv kan du försöka planera så att det du syr passar med något du redan har. Efter ett tag börjar det du sytt passa ihop med många andra plagg i din garderob.

Hur kan du planera en liten sammanhållen garderob?

Kanske ska du på en resa och du vill ha minimalt med kläder med dig utan att känna att du inte kan variera dig. Det kan vara så att du ska på konferens med jobbet och behöver lite olika kläder. Eller så vill du helt enkelt ha en vardagsgarderob som fungerar utan att du behöver känna att du inget har att ta på dig.
Mitt tips är då att du planerar att sy kläder som passar ihop med flera av de plagg du redan har i din garderob.

Det jag pratar om här är något som kallas Sudoku Wardrobe. Genom att placera ut dina plagg i ett sudoku-rutnät kan du få ut en hel massa kombinationer/outfits utan att ha speciellt många plagg. Om rutnätet t.ex. är 4 gånger 4 rutor är det tolv plagg inkl. skor som blir en mini-garderob.

Tre plagg plus skor i min Sudoku-garderob

På bilden har jag plagg från en kolumn i mitt sudoku-rutnät.

Blir det inte tråkigt kanske du undrar?

Visst kan det kännas som en begränsning om du bara har tolv plagg att variera med. Men det är förstås inget tvång att aldrig använda dina andra plagg. Men en stor hjälp när/om du har känslan av att du inte vet vad du ska ta på dig trots att du har många plagg i garderoben.

Vill du planera och sy din garderob tillsammans med andra?

I Syklubben i juni kommer vi att mer grundligt gå igenom hur du bygger upp din sudoku-garderob och om du blir nyfiken på det kan du läsa mer om hur Syklubben fungerar på medeas.se/syklubben och där anmäla dig till väntelistan så får du sedan veta när vi öppnar för nya medlemmar igen, vilket blir i slutet av maj.
Undrar du något om Syklubben kan du maila mig på hej@medeas.se

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer