Kom igång att sy dina kläder…

…och börja med att göra en plan över vad du ska sy

Ett mål med att planera vad du ska sy kan vara att du vill få en garderob som fungerar bättre med det liv du lever.
Istället för att sy olika typer av plagg utan en tanke med vad det ska användas i för situation, eller om det finns något annat plagg i garderoben som passar till, kan du planera och få en väl fungerande garderob med stor variation.
Tanken är att du när du börjar planera din garderob t.ex. syr överdelar som passar till en nederdel du redan har eller ett ytterplagg som passar i färg och stil med plagg du redan har.

Gå igenom din garderob för att se vad du redan har

Om du gör en garderobsgenomgång kan du hitta plagg du glömt bort att du har och som du inte använder även om du gillar både stil, tyg och färg.
Anledningen till att du inte använder plagget kanske är att du helt enkelt inte har några andra plagg som passar ihop med det ”bortglömda”.

En helt ny garderob

Om du är i behov av att sy en ny garderob kan du börja i mini-format. Det kan vara att du ska byta jobb, har gått ner eller upp i vikt eller att du helt enkelt drömmer om en annan stil. Då kan du börja med att sy två nederdelar och tre överdelar som går att kombinera.
Syr du även ett ytterlager, t.ex en kofta, kavaj eller jacka som matchar de fem plaggen har du sytt en garderob där du kan skapa många olika outfits. Sedan kan du gå vidare och sy fler plagg som passar tillsammans med de du redan sytt.

En egensydd garderob

Över tid får du en egensydd garderob där alla plagg passar tillsammans och du blir mer nöjd med det du sytt och slipper börja varje morgon med att fundera över vad du ska ta på dig.

Brukar du planera vad du ska sy?

I Syklubben har vi tidigare pratat om att göra en garderobsgenomgång för att komma fram till vilka plagg vi behöver och för att göra en bra plan över vad vi ska sy.
Anmäl dig till väntelistan så får du mer info när jag öppnar upp för nya medlemmar igen.

Följ @sydinaklader.nu på instagram och du inte redan gör det. Där får du tips om att sy dina kläder och en hel del sytips.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer