Effektfull detalj

Ett sätt att göra något extra på ett plagg kan vara att sy i en passpoalremsa i en söm eller att kanta en väska, kudde eller annat med en passpoalremsa.

Vad är en passpoalremsa kanske du undrar?

Det är en remsa tyg som är sydd kring ett snöre av något slag. Det ger en rundad, kant som när det sys i kanten på tex en kudde eller en dyna ger ett snyggt utseende.

Det finns färdiga passpoalband att sy men du kan även göra själv. Jag använder ofta persiennsnöre och syr in i en snedremsa. Antingen en köpt snedremsa eller så klipper jag till egna snedremsor. Men tunna bomullssnoddar går också bra att ha som snöre inuti passpoalen.

När du använder en färdig snedremsa stryker du ut den platt, viker den sedan dubbel och lägger persiennsnöret/snodden precis i vecket och syr en söm nära intill.

 

Det finns speciella pressarfötter för passpoalremsor men det går förstås även bra att använda en pressarfot för dragkedjor. Det viktiga är att du kan sy nära snodden.

Den gråaktiga passpoalen som är sydd i det beige tyget på den nedersta bilden är en reflexpasspoal. Ett perfekt sätt att ha insydda reflexer i ett plagg som samtidigt blir en snygg detalj.

I samarbete med PFAFF använder jag den smala pressarfoten för att sy mina passpoalband. 

Följ @sydinaklader.nu på instagram för fler tips

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer