Börja planera för höstens sömnad

Trots att vi är ”mitt i” sommaren börjar tankarna snurra kring vad jag ska sy inför hösten. Lindbo Textil har fått in en hel del nya tyger som ännu inte kommit in i webbshop eller butik. Men i slutet av augusti är det Syfestival i Göteborg och då kommer vi ha med allt.

Förnyelse

Just nu känns det som att jag behöver förnya min garderob med många nya plagg. Men jag vet samtidigt att det tar tid att sy så jag planerar försiktigt.

Jag brukar börja med att titta på vad Dr. E föreslår till en basgarderob i sex delar. (Du hittar Dr.E:s blogg här)

Till HÖST (och även vår) föreslår hon att en syr:
1 kavaj/kofta/ytterplagg (bas eller accent)
1 underdelar – byxa/kjol (bas)
2 överdelar – blus/topp (1 bas och 1 accent)
2 utanpå överdel – kofta/tröja/väst (1 bas och 1 accent)

Vad jag behöver

Tyger att sy höstkläder avJag behöver ett nytt ytterplagg men har inte bestämt än om det blir en ny yllekappa eller om jag syr en jacka. Eller om tiden räcker till gärna både och. Om jag syr en jacka kommer det bli i det vattentäta, rostfärgade bomullstyget näst längst ner i högen.
Jag behöver kjolar men i höst ska vi sy byxor i Syklubben så jag kommer att sy ett par chinos i antingen svart el. marinblå bomull/tencelblandning. (längst ner på bilden). Kanske kommer det att bli en kjol i något denimtyg också.
Jag behöver också en klänning som jag tänkt sy i det petrolblå tyget upptill på bilden. Jag får kanske räkna klänningen till överdel och sedan syr jag även någon blus i den marinblå viskosen från Atelier Brunette. För att förnya garderoben kommer jag nog att behöva fler överdelar. Men tiden…
Sist på listan är 2 utanpå-överdelar och jag behöver verkligen förnya min stickade garderob. Jag har flera koftor/tröjor på gång och kanske kan någon av dem passa in i min höstgarderob. Viktigast är kanske att få till en kofta som passar till klänningen.

Har du börjat tänka på vad du ska sy till din höst-garderob?

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer