Använd en anteckningsbok för dina syprojekt

Brukar du göra anteckningar när du syr dina plagg?

Att göra anteckningar medan du syr är något jag pratar mycket om i mina sykurser. Att ha en bok där du skriver upp vad du använder för mönster, om du gjort ändringar, vilken färg på tråden du använt till ett speciellt tyg osv.

Det känns kanske självklart när du syr, att du ska komma ihåg precis hur du gjorde. Men sedan går tiden och många projekt senare kan du inte komma ihåg om du gjorde en viss justering eller inte. Om du då har skrivit upp i din anteckningsbok kan du bläddra fram och se vad du skrev.

Jag använder en projektbok – Bullet Journal i stl A5 till allt som rör mina syprojekt. När jag började använda en Bujo första gången tog jag en helt vanlig anteckningsbok för att testa konceptet och det passar verkligen mig. Tidigare hade jag många olika anteckningsböcker för olika områden. Plus att jag skrev på lappar och andra ställen. Men när jag började använda systemet för Bullet Journal och började samla alla mina anteckningar, min kalender och listor av olika slag på ett ställe blev allt så mycket enklare att hålla reda på.I början skrev jag anteckningar om mina syprojekt i min vanliga Bujo men efter ett tag tyckte jag att det blev jobbigt att föra över alla anteckningar när jag bytte bok så då skaffade jag en speciell Bujo för mina syprojekt.

Jag skriver inte bara upp saker om mitt projekt utan jag gör även min syplanering i min bujo och jag skriver upp olika mönster som jag skulle vilja sy i framtiden. Jag har en sida för varje säsong där jag kan skriva upp ett mönster jag fått syn på så att jag kan komma ihåg det när rätt säsong kommer tillbaka.

Om/när du gör en garderobsgenomgång kan du anteckna vad du kommit fram till, tex att du kommit fram till vilka halsringningar, ärmlängder osv som du gillar mest. Det kan också underlätta för dig när du ska planera vad du ska sy framöver. I en garderobsgenomgång blir det också tydligt vad du saknar i din garderob.

Hur håller du ordning på dina syprojekt och vad du vill sy i framtiden?

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer