Ändrade planer 

Det blev ändrade planer 

Vi ska på bröllop på lördag och i dessa coronatider insåg jag att jag kanske inte ens får visa upp min klänning om vigseln är utomhus och vi pga för stor ansamling på restaurangen tvingas avstå lunchen.

Jag hade tänkt sy en ny klänning till bröllopet och har sytt en provklänning och gjort ändringar på mönstret. Men när det var dags att klippa till blev jag plötsligt tveksam. Att tyget dessutom är ett väldigt tunt bomullstyg som passar bäst på sommaren gjorde att beslutet att inte sy klänningen just nu var ganska enkelt.

Det är okej att ändra sig intalar jag mig själv och tänker på att jag kan sy klänningen till något annat kalas, kanske till sommaren.

Jag tittade i garderoben för att se vad jag hade för alternativ och jag hittade en grön sidenklänning som passar fint att ha på ett coronabröllop. Jag sydde den till ett annat bröllop men självklart går den att använda igen, den här gången med andra tillbehör.  

I dessa strikta coronatider är det inte helt enkelt att ta beslut om det är lämpligt att gå på bröllop. Men det är ett litet bröllop och vigseln kommer att vara utomhus, förhoppningsvis under tak om det regnar. Och vi är elva personer som kommer att äta lunch tillsammans med stort avstånd. Och om det inte känns säkert på restaurangen kommer jag och min man inte att vara kvar på lunchen även om det är min dotter som gifter sig.

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

2 Kommentarer

  1. Tina

    Hoppas bröllopet blev fint och jag tror säkert att du kände dig snygg i din gröna klänning – även om den inte var helt ny.

    • Efwa

      Ja, bröllopet var väldigt fint, solen sken och det blev grillning utomhus istället för restaurangbesök eftersom den lille sonen var förkyld på morgonen. Men hur som helst en minnesvärd dag.