5 tips på hur du kommer igång att sy din garderob

Känns det för stort att sätta igång att planera din garderob?

Jo, om du tänker att du ska planera hela din garderob på en gång kan det bli för mycket. Mitt förslag är att du väjer ut ett plagg i garderoben och sedan syr du ett plagg som du kan använda tillsammans med det.

Du har kanske ett par byxor som du inte använder så ofta för att du inte har någon topp som passar till. Eller så har du en jacka/kavaj som du inte använder för att det inte finns några toppar som passar att ha under.

Här får du mina 5 tips på hur du kommer igång:

  • Börja med att ta fram plagget du vill sy något passande till.
  • Tänk ut vad som skulle kunna passa att använda tillsammans med det plagget.
  • Leta fram ett mönster och glöm inte att se efter om du redan har ett mönster i samlingen som du kan använda. Har du ett favoritplagg som du sytt tidigare kan du använda samma mönster den här gången.
  • Ta fram ett tyg. Är du som jag har du en del tyger i samlingen. Börja att titta vad du har innan du beställer eller köper något nytt.
  • Klipp till och sätt igång att sy!

Ett tips för att faktiskt få de här sakerna gjorda är att du planerar in 30 minuter per dag för att göra något litet. Ibland kanske du bara jobbar i 15 minuter, vilket förstås är okej. Men det kan också hända att när du väl kommit igång kan du fortsätta en längre stund.

Att bestämma sig för att ägna en kort stund varje dag åt något som du verkligen vill göra hjälper dig att komma in i vanan.

Tagga #sy30minuteri30dagar på instagram när du kommit igång så får vi andra också se vad du gör. Följ @sydinaklader.nu på instagram så kan vi peppa varandra.

Har du börjat att planera vad du syr eller blir det lite vad som faller dig in i stunden?

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer