Kom igång igen efter ett uppehåll

Vill du komma igång att sy igen efter att inte ha sytt på ett tag?

Mitt tips till dig är att göra något litet för att komma igång igen. Du vill kanske sy en blus men det känns som att du inte kommer att ha tid den närmsta tiden. Det är så mycket med barnen, huset, jobbet, sömnen eller vad det nu är.
Men om du tar ett litet steg i taget kanske din blus blir klar till midsommar eller till kräftskivan i augusti. Det är ingen tävling om vem som syr snabbast eller flest plagg.

tyger till sommarplaggVarje söm räknas och om du förbereder eller syr lite varje dag eller då du har en liten stund över kommer du till slut att ha ett färdigt plagg.

För att kunna komma igång att sy regelbundet behöver du planera in tid och bestämma dig för att sy en liten stund, om inte varje dag så några gånger i veckan. Även jag får lyssna till mitt eget råd och börja i det lilla.

Var ska du börja?

Att börja med att rita mönster kan vara ett delmål. Det är ju även förberedelserna som ingår för att få ett plagg sytt.
Mönstren på bilden är en klänning från Burda 08-2021 och en kjol från Ottobre Dam 5-2021.
På instagram har jag startat en hashtag och utmaning att att sy 30 minuter i 30 dagar? Det går förstås bra att hoppa över dagar då och då men det är kul om du hänger på och lägger upp bild på det du gör ihop med hashtaggen #sy30minuteri30dagar
Försök att planera in tid i sommar att sy några sömmar då och då för att komma framåt med ett plagg och kanske t.o.m. bli klar.
Vill du få tips om nya blogginlägg, mönster och sytips kan du skriva upp dig på våra nyhetsbrev. Det gör du på sydinaklader.nu/nyhetsbrev
Du hittar mig på @sydinaklader.nu på instagram, följ mig där för fler sytips

0 kommentarer