Avsluta ett plagg med bandkantning

När jag syr barnkläder och även t.ex. t-shirts till mig själv brukar jag avsluta med en bandkantning. Jag har haft en bandkantare till min maskin en längre tid men haft stora problem med att slippa hoppstygn. Men i samarbete med Pfaff Sverige har jag fått pröva en kombinationsmaskin, Coverlock 4.0, som är både overlock och täcksömsmaskin i ett. Till den finns det ett tillbehör för att bandkanta och den syr perfekt.

Det blir aldrig hoppstygn och även om bandet är lite i smalaste laget blir det superfint, även när jag syr med tunn singeltrikå till bandkantningen. Som du ser på bilden ovan är tyget jag använt väldigt tunt och ändå fungerade det väldigt bra. Ett tips för de skurna kantbanden ska mata på bra är att rulla upp dem på t.ex. en toa- eller hushållspappersrulle och ha den intill maskinen.

Här har jag sytt en träningsklänning att ha över träningsbyxorna. Jag är en kjol- och klänningsmänniska och vill även ha klänning el. kjol när jag tränar.

När du är på instagram kan du titta på de här hashtaggarna för att se vad du kan göra med en coverlockmaskin. #pfaffcoverlock40 #coverlock40 #coverlock4

Följ @sydinaklader.nu

Vill du få inspiration till att börja sy dina kläder kan du följa Sydinakläder.nu på instagram.

Vi finns också på YouTube som @sydinakladernu

0 kommentarer